Uređivačke akcije

Pozdrav narode! Pošto smo razgovarali o eventualnim akcijama na našim jezičkim projektima, ja sam došla na nekoliko ideja. Smatram da bi možda urednici/urednice bili najviše zaintrigirani da pišu o umetnicima i sportistima generalno. Sad, pošto bi ovo bila akcije na svim jezičkim projektima, mislila sam da se npr. na srwiki piše o hrvatskim, bosanskim ili crnogorskim umetnicima/sportistima a na drugim projektima obrnuto.

Pošto CEE proleće takmičenje počinje krajem marta, ja bih da akcije počnu dve nedelje ranije ili kada se takmičenje završi. Čisto iz razloga da se urednici ne bi kolebali gde da učestvuju.

Možda možemo da uključimo i Vikimediju, da najbolje učesnike nagradimo nekim vaučerima ili slično.

Molim vas komentarišite i dajte sugestije ili kritike.

Pozdravljam vas.

2 Likes

SH već ima natrpan raspored planova… takmičenje Feminizam i folkor se upravo započelo i trajat će čitav 2. i 3. mjesec, kroz zadnjih 10 dana tog takmičenja će već započeti CEE Proljeće i trajati sve do 6. mjeseca. U tijeku CEE Proljeća imati ćemo i prigodni fokus na Međunarodni dan Roma 2023 (početak 4. mjeseca), a nešto razmišljam da se priključimo organiziranju maratona za Mjesec Afrike (5. mjesec). Znači zabukirani smo. BS projekt se isto natrpao, upravo održava 3 uređivačka maratona/akcije/takmičenja istovremeno. Mali smo projekti raspršenih snaga pa treba pripaziti. No nešto kontam da bi se ova akcija mogla isto održati u okviru CEE Proljeća kao fokus 3. mjeseca npr. Cijelo ljeto iza toga bi trebalo biti slobodno za održavanje domaćih međuprojektnih akcija.

Hvala ti Vilena na ideji! :blush:

1 Like

Vrlo dobra ideja!
Ovo je nešto što biste mogli izneti kao predlog na sastanku sa mojom koleginicom koja rukovodi prijavama za MSI (Movement Strategy Implementation) grantove. Ona od početka (doduše izdaleka) prati razvoj ove grupe i plan nam je da uskoro organizujemo jedan sastanak.
Naravno, moralo bi se komunicirati na engleskom, ali tu bih ja mogao biti od pomoći.

Pozdrav,
Branimir

1 Like

Pitao sam na #bs-wiki Discord serveru i dobio podršku u održavanju ovakve mini-akcije u okviru CEE Proljeća. Budem gledao da se plan oformi kroz 4. mjesec, kada bismo već trebali objelodaniti ovaj projekt i forum.