WikiOna #4 maraton

WikiOna #4 maraton

Udruga Roda u okviru projekta RADAR organizira četvrti WikiOna maraton koji će se održati u Zagrebu u petak 24. i subotu 25. ožujka 2023. u Rodinom gnijezdu, ulica Jurja Žerjavića 10 u Zagrebu i to prema sljedećem rasporedu:

  • petak 24. 3. od 15 do 20 sati,
  • subota 25. 3. od 10 do 15 sati.

Za sudionice koje nisu iz Zagreba osigurana su sredstva za putovanje (javni prijevoz) i smještaj s petka na subotu. Ručak, voće i napitci osigurani su oba dana događanja.

Tehničke radionice podrške sudionicama održat će se u online obliku na platformi Zoom

  • u srijedu 22. 3. od 15 do 18 sati i/ili
  • u petak 24. 3. od 15 do 19 sati online tijekom wikiOna maratona

te follow-up online podrška

  • u utorak 28. 3. od 17 do 19 sati.

Isključivo za iskusne urednice Wikipedije kojima nije potrebna podrška, moguće je sudjelovanje na maratonu online, preko otvorenog Zoom linka.

Na ovom maratonu okupljamo aktivistice iz organizacija civilnoga društva (volonterke, zaposlenice i članice), novinarke angažirane u područjima ljudskih prava, stručnjakinje u određenim područjima ljudskih prava i sve druge osobe koje žele unaprijediti sadržaj Wikipedije na hrvatskom jeziku u području ljudskih prava.

Ranije iskustvo uređivanja tekstova na Wikipediji nije uvjet za sudjelovanje na maratonu, ali je za one sudionice koje nemaju iskustvo uređivanja i otvoren račun na Wikipediji obavezno sudjelovanje na kraćem uvodnom tečaju o osnovama uređivanja Wikipedije koji će se održati na Zoomu u navedenim terminima.

Za sudionice naših maratona osigurale smo nekoliko nagradnih online radionica poput jačanja otpornosti na stres putem pune svjesnosti, jačanja asertivnog stava, izrade efektnih vizualnih materijala u Canvi i sl.

Za eventualna pitanja kontaktirajte nas na roda@roda.hr.

Prijavni obrazac otvoren je do petka 24. 3. u 12 sati, ali molimo da prijave napravite što prije zbog planiranja obroka i radionica.

1 Like