VIDLJIVE @ MSU.hr *(#1 A+F MeetUp)

Suorganiziram prvi MeetUp na temu vidljivosti žena u umjetnosti po metodologiji Art+Feminism, a u prilici otvorenja izložbe VIDLJIVE u MSU.hr u Zagrebu… Iako je prvenstveno cilj okupiti žene iz kulture i feminističkog aktivizma, dobrodošle i dobrodošli su svi koji već rade na ovim temama i spremni su djeliti praktična znanja i iskustva uživo. Za sada je službena najava na webu na EN i na Facebook eventu je HR i EN.

vidljive-web

3 Likes

Hi, please, can I get the English translation of this write - up?

I do not have it. Try to use the google translate extension.

Druga u nizu Wikimedija javnih aktivnosti koje radimo kao A+F (Art+Feminism) tematske aktivnosti u/sa umjetničkim institucijama/organizacijama/grupama u Hrvatskoj s fokusom na umjetnost i kulturu koja je dio feminističkog, queer, dekolonijalnog i drugog progresivnog Wikimedijinog rada.

Aktivnosti će se odvijati u sklopu velike ‘enciklopedijske’ izložbe Vidljive u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Facilitator će biti Wikimedijalac u rezidenciji i A+F suradnik Željko Blaće. Sudionice⋮i će uključivati lokalne student(ic)e, amater(k)e, radnic⋮ke i članic⋮ove dviju lokalnih Wikimedijskih inicijativa HrW i GLAM, uz podršku regionalnog Wikimedia CEE Huba i međunarodne Art+Feminism kampanje.

Trenutni plan uključuje:
Susret (1.kat MSUa Baunet cafe +Zoom) sa novim entuzijastima od 16h i uvod u Wiki rad, a od 17h i sa iskusnijim. A od 19h otvorenje izložbe Sanje iveković Sanja Iveković: Works of Heart (1970.-2023.) :: Muzej Suvremene Umjetnosti, Zagreb

Prijave za online sudjelovanje:
GLAM@mi2.hr

Nije potrebno posebno predznanje, već entuzijazam ili bar radoznalost za ovaj početak izvođenja praktičnih suradnji koje se mogu raditi u budućnosti od strane muzeja, wikimedijalki⋮aca, profesionalki⋮aca i entuzijast(kinj)a zajedno u međusobnom učenju oko medija, tehnologije i uređivanja i publiciranja sadržaja.

Najava izložbe VIDLJIVE: